Szőke István Atilla: Levélmadár

Szőke István Atilla: Levélmadár

Szőke István Atilla Levélmadár Hát te ki vagy, furcsa madár, honnan jöttél ily’ ruhában? Űzött vihar, űzött vad ár, mikor jöttél? Mostanában? Kitől kaptad ezt a ruhát, ki öltöztetett fel téged? Eme gúnyát ki adta rád, miért viselsz levélkéket? Sárga tollunk nézd, milyen szép, s fekete-fehér a szárnyunk. Hogyan születtél meg, miképp? Olyat mint te, még nem láttunk! Engem Isten így teremtett, ily’ külsővel, ilyen vággyal! Az elmúlástól megmentett levélkékkel, napsugárral. Ím, ezért lett levél-testem,…

Megtekint

Szőke István Atilla: A leopárd

Szőke István Atilla: A leopárd

Szőke István Atilla A leopárd Hej, szigorú leopárd, szemében vad, ősi láng. Most szuszog, pihen, figyel, teste nyugvó kérdőjel. Sárgás fülét hegyezi, őszes bajszát rezgeti. Észrevette nézik őt, lát téged, a figyelőt. Barna teste, ha lendül, minden izma megfeszül. Pettyes teste vágtatás, könyörtelen támadás. Ekkor elé ne kerülj, ha teheted, menekülj! Ölelését meg ne vár, mert felfal a leopárd!

Megtekint

Szőke István Atilla: A sziklák

Szőke István Atilla: A sziklák

Szőke István Atilla A sziklák Állnak a szép sziklák vízből kimeredten. Hullám veri őket, vadul, önfeledten. Tajtékos hab lepi őket reggel s este. Vízcseppektől árkos minden szikla teste. Kék tengernek partján izgága az élet. Felhő szürkít tájat, most nincsenek fények. Aztán csend lesz, nagy csend, majd vihar jő, másik. Állnak a szép sziklák, még mind el nem vásik.

Megtekint

Szőke István Atilla: A fekete ló

Szőke István Atilla:  A fekete ló

Szőke István Atilla A fekete ló Maga elé néz, töprengőn, de ereiben láng a vér. Nemes homlokát elfedi a sötéten fénylő sörény. Óhaja tüzes, már feszül, vágya százfelé kirándul. Már kívánja a végtelent, orrlika pillanat s kitágul. S akkor felhorkan a hangja, patájával dobbant nagyot. S indul vissza a társához, akit pár percre ott hagyott.

Megtekint

Szőke István Atilla: A fehér ló

Szőke István Atilla: A fehér ló

Szőke István Atilla A fehér ló A merengő tekintet kérd: „Vajon ért engem a világ?” Szomorúság van a szemben, és rejtett titokzatosság. Tán az ősi idők óta e titkot őrzi ez a szem. Valami súlyos, nagy titkot. Nézem, látom, érzem, hiszem. Tűnjön belőled a bánat, vágtass, pusztán, hegyen át! Legyen patadobogásod, millió éves szerenád.

Megtekint

Szőke István Atilla: A barna ló

Szőke István Atilla: A barna ló

Megnyugodva pihen a ló, homlokán fénylik bölcs derű. Tartásán a megélt évek, mind-mind pompás, nagyszerű. Ó, te pajkos fiatalság, hej, mennyi mező, mennyi rét! A lelkében ott él minden, érezni szinte az ízét. Az emlékek megnyugtatják, neki nem kell több! Ez való! Bölcs derű fénylik homlokán, s megnyugodva pihen a ló.

Megtekint

Szőke István Atilla: A három ló

Szőke István Atilla: A három ló

Szőke István Atilla A három ló A három kép most a falon egymás mellett csendben ragyog. Egy érző ember lelkülete, mint az éjben a csillagok. A három ló most eggyé vál, mert így döntött a magos Ég. Egy alakban egyesül most, a tűz, a titok, s bölcsesség. A három kép is eggyé vált, van üzenete, illata. És amíg világ a világ, bennük él a festő maga.

Megtekint

Szőke István Atilla: Kérdések

Szőke István Atilla: Kérdések

Szőke István Atilla Kérdések Hej, micsoda bőség az asztalon, a citromot ki hámozta vajon? S a pohárból vajon ki ivott, s szép kürtöt az asztalra ki rakott? A kérdések felém csak rohannak, az asztalon más tárgyak mért vannak? S a fény milyen szelíden remeg, a citromot így ki hámozta meg? S vajh’ ki gyűrte össze a terítőt, s ki hagyta ott a fehér zsebkendőt? Ha zsebkendő az ott egyáltalán, s miért ilyen furcsa a délután?…

Megtekint

Csodaszer

Csodaszer

CSODAELIXÍR MEGTISZTÍTJA A MÁJAT, A VÉREREKET, ÉS SEGÍT MEGELŐZNI A FERTŐZÉSEKET IS! Csupán négy hozzávaló szükséges a német ősi recept szerint, és hatékonyan megtisztíthatjuk az egész szervezetünk a méreganyagoktól. Leginkább a májat és a vérereket szabadíthatjuk meg a toxinoktól. A fertőzések jelenléte, a legyengült immunrendszer, az állandóan betegeskedő szervezet mind azt jelzi, hogy itt az ideje megszabadulni a felgyülemlett méreganyagoktól. Ha a vérereink eltömődnek egész testünkben, sőt az agyunkban is korlátozva van a vérkeringés, ami…

Megtekint
1 2